Széchenyi 2020 projektek

VÉRTES INDUSTRY PRODUCT KFT. KOMPLEX FEJLESZTÉSE

A projekt alapadatai:
Projekt azonosító: GINOP-1.2.7-172017-00006
Igényelt támogatás: 147 373 307 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt költségvetése: 294 746 615 Ft
Projekt tényleges befejezése: 2020.03.10.

A projekt bemutatása:
Vállalat 7 éves működéssel kivívta magának a gyors növekedésű vállalat címet. A cég profilja évről-évre bővült az igényeknek megfelelően a CNC megmunkálásban. Ezt a gyors növekedésének, innovatív technológiai fejlődésének, ipari digitalizációjának, magas szakmai kompetenciával rendelkező munkatársainak és a vezetésnek köszönheti. Árbevétele növekvő tendenciát mutat átlagosan 30%-os növekedéssel évente. Fő tevékenység TEÁOR 2562 '08 fémmegmunkálás. Cél a kapacitásbővítés, termelési értékláncban való előrelépés. Komplexen tudjuk szállítani a motor és turbina gyárakba a villamosmotor házakat és forgó tengelyeit. 
A projekt keretében beszerzésre kerülő gépek, úgy kerülnek kialakításra, hogy az általunk megvalósítandó gyártási folyamat révén megfeleljünk a legmagasabb technológiai eljárásoknak. A beszerzéssel a termelési technológiánk javul, a nagy méretű és súlyú amorf elemeket egyetlen felfogatással századmilimiter pontosan meg tudjuk munkálni, valamint lehetőségünk lesz 2 m-es henger alakú elemek esztergálására. Ezáltal komplexebb megmunkálásokat is eltudunk látni az alkatrészek/részegységek beszállítóiként. Az új technológiának köszönhetően, minőségi beszállítókká válhatunk. A projekt keretében megújuló energia előállítására szolgáló végtermékek gyártásához kapcsolódó beruházás valósul meg: a gépekkel szélturbina, mint megújuló energián alapuló villamos energiát termelő berendezés generátorházait és generátor forgó elemeit/tengelyeit tudjuk megmunkálni és beszállítani főképp német és spanyol vállalatok számára, melyre vevői szándéknyilatkozattal is rendelkezünk. Beszerzett gépeink alkalmasak lesznek az IPAR 4.0 megoldásokkal működő Steel Man vállalatirányítási rendszerünkbe integrálására.

A projekt megvalósulásának helyszíne:

2800 Tatabánya, Búzavirág utca 8/d. hrsz.:7860/17.
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu 
Infovonal: 06 40 200-617 
Honlap: www.palyazat.gov.huKAPACITÁSBŐVÍTŐ BERUHÁZÁS MEGVALÓSÍTÁSA

A VÉRTES INDUSTRY PRODUCT KFT-NÉL

A projekt alapadatai:
Projekt azonosító: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-0108
Igényelt támogatás: 19 562 673 Ft
Visszatérítendő hitel: 39 125 346 Ft
Támogatás mértéke: 30%
A projekt költségvetése: 65 208 910 Ft
Projekt tervezett befejezése: 2018.09.31.

A projekt bemutatása:
A Kft. 2009 őszén jött létre, ennek megfelelően közel 8 éve van jelen a piacon. A társaság azzal a céllal alakult, hogy az akkori igényeknek megfelelően termelési szolgáltatást nyújtson, betöltse a fémmegmunkálás területén uralkodó űrt a régióban. A cég a megalakulást óta közútijármű, járműmotor, szélturbina és szerszámgép alkatrészek gyártásához kapcsolódó fémmegmunkálási feladatokat lát el.
A projekt keretében a Motor, turbina gyártása (Teáor 2811) tevékenység fejlesztése valósul meg. projekt megvalósításának elsődleges indoka, hogy a 3 db híddaru beszerzésével előrelépés érhető el a termelési értékláncban, gyorsabb munkafolyamatok és rövidebb vállalási határidők érhetőek el, kombinált fémmegmunkálásra nyílik lehetőség. Nemcsak a turbinák alkatrészeinek legyártása, hanem azok összeállítása, mozgatása is lehetséges. A megrendelők minőség iránt támasztott követelményeit és igényeit folyamatos fejlesztéssel, a kibocsátási volumen növelésével lehet kielégíteni. A versenyképesség szempontjából elengedhetetlen a modern technológia, eszközpark, fejlett infrastrukturális és a felkészült személyzeti háttér. A beszerezni kívánt CXTD kétfőtartós híddaru (20t), a CXTS egyfőtartós híddaru (10t) és a CXTS egyfőtartós híddaru (15-10 t) segítségével a cég képes lenne a turbina részegység gyártásának teljes folyamat önállóan ellátni, a termelési értékláncban előrelépés érhető el. A berendezés olyan technológiai tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a társaság számára, hogy olyan munkafolyamatokat is ellásson, amelyekre eddig nem volt képes. A gyártási folyamathoz szükséges egyéb berendezések rendelkezésre állnak, a beszerzendő eszköz illenek a technológiai folyamatba, annak komplexitásához járul hozzá. A teljes technológiai folyamat rendelkezésre állásával, az egységre jutó munkaidővel több megrendelés teljesíthető, emellett az egyes részfeladatok alvállalkozóknak való kiszervezése is megszűnik, tehát egyben piac- és bevételnövelés, valamint költség csökkenés is realizálható.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
2800 Tatabánya Belterület 7860/39 Hrsz.
A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu


TERMELÉSI KAPACITÁS BŐVÍTÉSE

A VÉRTES INDUSTRY PRODUCT KFT-NÉL

A projekt alapadatai:
Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-16-2017-00012
Igényelt támogatás: 117 656 733 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt költségvetése: 235 313 467 Ft
Projekt tervezett befejezése: 2018.10.31.

A projekt bemutatása:
Vállalkozásunk 2010 óta közúti jármű, járműmotor alkatrészek, szélturbina alkatrészek és szerszámgép alkatrészek gyártásához kapcsolódó fém megmunkálási feladatokat végez. Alakulásunk óta fő profilunk az egyszerű felépítményeken keresztül a speciális jármű átalakítások készítése, és a precízen megmunkált fém alkatrészek egyedi és sorozat gyártása. A projekt célja kettős: egyrészt a közúti jármű, járműmotor alkatrész és gépjármű karosszéra gyártási tevékenységünket szervezettebbé kívánjuk tenni. Azáltal, hogy bevezetésre kerül egy termelés nyomon követő ipar 4.0 megoldásokkal támogatott rendszer, mellyel az Intelligens adatelemzést és összekapcsolt rendszereket egyesítjük a gyári átalakítás és termelésirányítás területén egy új szempont kialakítása érdekében. Ezzel a gyártás teljes folyamata követhető, tervezhető és irányítható. Projekt másik célja, hogy eddig árbevételünk kisebb részét jelentő turbina alkatrész gyártás ágazatunkat is felfejlesszük, mert jelentős igény mutatkozik ezen alternatív energiát előállító termékek beszállítóitól. Így beszerzésre kerül 1 db CNC megmunkáló központ, mely a szélturbina iparban alkalmazott generátor és generátorház alkatrészeinek és tartozékainak fémmegmunkálását tudja ellátni. A gép egy 4 tengelyes, teljesen automata CNC vezérlésű berendezés, mely kombinált megmunkálásra alkalmas, így a terv beprogramozása utána, alkalmas az összes munkafolyamat elvégzésére önállóan (marás, fúrás, forgácsolás, esztergálás) az adott terméken. A projekt keretében ezen túl beszerzésre került egy optikai mérőműszer, amely az alkatrészek mérését automatikusan elvégzi, ami jelentős időt takarít meg más mérési módszerekhez képest. A projekt keretében beszerzett gépek, hardverek, szoftverek köre úgy kerülnek kialakításra, hogy az általunk megvalósítandó gyártási folyamat révén megfeleljünk a legmagasabb technológiai eljárásoknak.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
2800 Tatabánya, Belterület 7860/39 Hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@pm.gov.hu

Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu


A VÉRTES INDUSTRY PRODUCT KFT. VERSENYKÉPESSÉGÉNEK NÖVELÉSE TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ RÉVÉN

A projekt alapadatai:

Kedvezményezett neve: Vértes Industry Product Kft.
Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2017-00052
Projekt címe: A Vértes Industry Product Kft versenyképességének növelése technológiai innováció révén
Igényelt támogatás: 15 000 000 Ft
Támogatás mértéke: 23,2%
A projekt költségvetése: 64 646 400 Ft
Projekt befejezése: 2018.07.10.

A projekt bemutatása:

Vállalkozásunk folyamatosan bővíti eszközparkját és alkalmazkodik a kor technológiai elvárásaihoz, jelen projekt keretében is ezen elv mentén kívánjuk fejleszteni gyártási folyamatainkat. A projekt keretében beszerzésre kerül 1 db BAYKAL APHS 41300 hidraulikus élhajlítógép , mely alkalmas CNC automata üzemmódú termelésre, mellyel a nagyméretű saválló acéllemezek CNC vezérléssel történő komplex megmunkálása lehetséges, mint innovatív lemeztechnológia gyártási eljárás kerül bevezetésre, új termék/alkatrész előállításával.

A beszerzésre kerülő 8 tengelyes CNC technológia és vezérlés megoldást jelent mind a nagyobb sorozatú gyártásra, nagy méretű 4 méteres lemezek pontos élhajlítására. Jelen fejlesztés innovációtartalma, hogy megvalósítása révén vállalkozásunk szintjén bevezetésre kerül a CNC vezérelt élhajlítási technológia a nagy méretű lemezek hajlítására. Ezzel komplexebb munkákat tudunk ellátni, amivel termékeink jelentősen újak lesznek. A beruházással már nemcsak erőművi lég és hangtechnikai berendezések/csővezeték rendszerek külső vázait tudjuk elkészíteni, hanem lehetőségünk lesz ezen rendszerek hangtompító berendezéseinek a gyártására.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
2800 Tatabánya, Búzavirág utca 8/DTermelési kapacitás bővítés a Vértes Industry Product Kft-nél


A projekt alapadatai:

Projekt azonosító: GINOP-1.2.1-14-2014-00475
Igényelt támogatás: 68 489 219 Ft
Támogatás mértéke: 50%
A projekt költségvetése: 136 978 438 Ft,
Projekt tervezett befejezése: 2016.02.06.

A projekt bemutatása:

A projekt címe: "Termelési kapacitás bővítés a Vértes Industry Product Kft-nél"

A CNC forgácsolás területén a meglévő gépparkunk erősen meghatározzák a társaság piaci helyzetét. A betelepülő külföldi társaságok növekvő kapacitási igénnyel lépnek fel irányunkba. A jelenlegi piaci részesedésünk 10-15%. Az új gépek beszerzésével jelentősen növelni tudjuk a jelenlegi piaci részesedésünket Magyarországon, illetve külföldön 10%-os növekedést prognosztizálunk.

A projektben 1 db CNC automata esztergagép (TSUGAMI HS 267 típusú, FANUC vezérlésű, 10000 ford /perc 3,7/ 5,5 KW AC motorral) kerül beszerzésre azzal a céllal, hogy a sorozatgyártásunkat meg tudjuk növelni jövőben. Nagy darabszámú termékeket megfelelő mennyiségben és minőségben tudunk előállítani a projekt keretében beszerzett esztergagéppel.  Emellett beszerzésre került 1 db CNC megmunkáló központ (VF-11/50 HE típusú, főorsó hajtóműves (7500 ford. 22,4 Kw) szabályozott hűtőrendszerrel, 3 tengelyes). Mindkét beszerzett gép hozzájárul a termelési kapacitásunk növekedéséhez.

A projekt megvalósulásának helyszíne:
2800 Tatabánya Búzavirág utca 8/d, 7860/17 Hrsz.

A projekt a következő közreműködő szervezetek támogatásával valósult meg:
Nemzetgazdasági Minisztérium
Cím: 1539 Budapest, Postafiók 684
E-mail: gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu 
Infovonal: 06 40 200-617
Honlap: www.palyazat.gov.hu

a
ss